Application Delivery (ADX)

Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎05-10-2016

ADX 1008 crashed with 'Lack of buffers'

[ Edited ]

 

Balancer went down with the following errors on console (was not pingable through all interfaces, only serial connection worked). Was not overloaded in the moment of failure (like 50% ASM CPU used) and worked fine a couple of years without any interruption before.

 

 

 

ADX SI-1008-1-SSL-PREM 

Boot Version 12.5.00T405 Aug 14 2012 11:09:42 PDT label: dob12500
Monitor Version 12.5.00T405 Aug 14 2012 11:09:42 PDT label: dob12500
System Version 12.4.00jT403 Aug 19 2013 21:13:21 PDT label: ASR12400j
AXP Version: 1.18 Dated: 2012/12/14 14:59:06
PAX Version: 8.6 Dated: 2011/11/28 10:12:32

 

 

 

 

 

 

 

 

sw-lb01# Lack of buffers dev : 0
IPC down - ASM 1, bp 1 - mark ASM down
mark pcie access to ASM-1 BP-1 down
Error: bcm_rx_pkt() Failed to allocated BM buffer : len 96
WARN: BP 1&2 not responding(3)
INFO: restarting all ASM modules
Lack of buffers dev : 0
Lack of buffers dev : 0
Flush FPGAs' internal state machine
task_bringup_asm: started for ASM-1, with 1 BPs
bringup_bp got a msg type 5, asm 1 bp 1
All 1 BPs on slot-asm are ready
mark pcie access to ASM-1 up
task_bringup_system: got msg, type 1, par0 00000008, par1 00000000
INFO: After reset #0 AXP0 XAUI link ok
Initializing IPC...
ASR module SCPUs at slot slot-asm are all up and running
Programing PAX base addresss...
slot=8 base_pcie_addr=89000000 hi=00000068 scpu=1
Program PAX of ASM 0 at addresses 0x89000000
PAX initialized
All ASR Modules Are Up (1)
System Startup Status:
Slot Done Bringup Err Module Statu
___________________________________________________________________
slot-lc Yes OK RUNNING
slot-mp Yes OK RUNNING
slot-asm Yes OK RUNNING
bp 1: BP App Ready

Error: bcm_rx_pkt() Failed to allocated BM buffer : len 160
Lack of buffers dev : 0
Error: bcm_rx_pkt() Failed to allocated BM buffer : len 96

 

 

 

 

 

 

 

I wonder if it could be HW problem or firmware bug.

 

Thanks!

 

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎05-10-2016

Re: ADX 1008 crashed with 'Lack of buffers'

after upgrading up to latest ASR12400w, keeps rebooting

 

 

Exception Type 0300 (Data Storage Interrupt), main[1]
0202d030(msr)
02010044(dear)
00000000(esr)
21713ac4(pc)
21713aa0(lr)
21713460
217d7a7c
217d7cb0
217c8874
2128e4e0
2004fc8c
00005ff8
00033df8
217d7dac
20032650
00005ff0
End of Trace

External Moderator
Posts: 4,778
Registered: ‎02-23-2004

Re: ADX 1008 crashed with 'Lack of buffers'

I would suggest to open a TAC with Brocade - if you have a active maintenance contract -

 

If no, i would try to reset / erase the ADX and reload a Image.

 

BTW, the error is not a Firmware DEFECT.

TechHelp24

Join the Community

Get quick and easy access to valuable resource designed to help you manage your Brocade Network.